Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 21 apr 2020 / 13:41 uur

Oostenrijk opent de restaurants

Oostenrijk versoepelt zijn coronamaatregelen verder. In het Alpenland, dat snel op de verspreiding van het coronavirus reageerde en meteen op slot ging, mogen vanaf 15 mei de restaurants en cafés weer open.

Ook kun je dan weer naar religieuze bijeenkomsten als je maar voldoende afstand houdt, kondigde regeringsleider Kurz dinsdag aan.

Oostenrijk gaat sneller dan andere landen naar zoiets als het nieuwe normaal, aldus de bondskanselier. Hij sprak over „licht aan het einde van de tunnel", nu de ziekte in het land onder controle lijkt. De horeca moet wel elke avond om 23.00 uur sluiten. De medewerkers moeten een mondkapje dragen. Ook mag het niet te vol worden in de zaken.

Ook scholen beginnen

Wenen versoepelde eerder al enkele beperkende maatregelen. Veel kleinere winkels, doe-het-zelfzaken en tuincentra mochten na een wekenlange sluiting de deuren weer openen. Begin mei gaan de scholen geleidelijk weer beginnen, net als de grotere winkels en kappers. Wel geldt de plicht mond- en neus te bedekken in bijvoorbeeld supermarkten en het openbaar vervoer.

Op dit moment is het aantal nieuwe infecties in Oostenrijk minder dan honderd per dag. Naast Oostenrijk gaat ook Italië rustig aan met versoepelde maatregelen aan de slag. Minister Rutte vertelt ons land dinsdagavond om 19.00 uur de nieuwe plannen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oostenrijk opent de restaurants
Sluiten