Metro
Metro Nieuws 25 apr 2020 / 11:24 uur

Ook De Bijenkorf opent de deuren

Nadat een aantal andere grote ketens bekendmaakten weer open te gaan, heeft ook De Bijenkorf aangegeven de deuren weer te openen. 

De winkels zijn vanaf 29 april weer toegankelijk voor winkelend publiek. Wel zijn er speciale maatregelen in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat iedereen zo veilig mogelijk kan winkelen.

Anderhalve meter afstand in de winkel is één van die logische maatregelen. Ook het aantal klanten dat tegelijkertijd in de winkel aanwezig mag zijn, is beperkt. Net als in supermarkten zijn er ook in de Bijenkorf straks plexiglas schermen die de kassa’s (en dus de kassamedewerkers) scheiden van de klant. Ook zijn er speciale looproutes gemaakt en de horeca is gesloten, net als de cosmeticadiensten.

Deze winkels zijn ook weer open

De Bijenkorf was – net als veel andere winkels – vanaf 18 maart gesloten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Er zijn in totaal in zeven steden winkels van het warenhuis, waaronder het bekende pand in Amsterdam.

Eerder werd al bekend dat ook IKEA de deuren vanaf 28 april weer open. Andere winkels de afgelopen week bekendmaakten weer te openen zijn onder andere ICI Paris XL, Douglas, Etos (met honderd van de vijfhonderd filialen), Van Haren, Suit Supply, Bever, Rituals, The Sting, Costes en Manfield. Ook H&M heeft aangegeven binnenkort met een datum te komen waarop ze weer winkels gaan openen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ook De Bijenkorf opent de deuren
Sluiten