Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 27 apr 2020 / 05:20 uur

Nog even van de zon genieten: na Koningsdag week lang regen

Geniet tijdens Koningsdag nog maar even van de zon, want vanaf dinsdag moeten we het doen met een week vol regen.

Weeronline verwacht dat er deze week 20 tot 50 millimeter regen valt. Dat zou in één week meer zijn dan in de afgelopen zes weken bij elkaar viel.

Vanaf 14 maart tot en met 27 april viel gemiddeld slechts 6 millimeter neerslag over heel ons land. De meeste regen is waarschijnlijk voor het zuiden en oosten. Die regio’s hebben het meeste last van de droogte, dus een natte periode is goed nieuws.

Op Koningsdag kunnen we toch nog wat zonnestralen meepikken. Het wordt namelijk zonnig en warm met een maximumtemperatuur van 22 graden. De afgelopen weken scheen de zon gemiddeld zo’n tien tot twaalf uur per dag.

Weinig tot geen zonuren

Vanaf dinsdag wordt het een stuk wisselvalliger met weinig tot geen zonuren en veel regen met mogelijk ook onweersbuien. De temperatuur gaat vanaf dinsdag omlaag naar gemiddeld 15 graden. In het eerste weekend van mei lijkt het weer zich weer wat te verbeteren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nog even van de zon genieten: na Koningsdag week lang regen
Sluiten