Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 12 apr 2020 / 06:35 uur

Neppaasvuur Oirschot eerder gestopt vanwege vele brandmeldingen

Het neppaasvuur dat zaterdagavond te zien was op de St. Petrusbasiliek in het Brabantse Oirschot werd noodgedwongen eerder afgebroken. Het simulatievuur boven op de kerktoren leek zo echt dat er vanuit de verre omgeving brandmeldingen werden gedaan.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De meldkamer van de hulpdiensten werd daardoor zo erg belast, dat het vuur een half uur eerder dan gepland werd ‘gedoofd’. Zo kwamen er veel meldingen binnen van automobilisten die via de snelweg A58 langs Oirschot reden.

Teken van hoop

De gemeente liet zaterdagavond via Twitter nog weten dat het paasvuur nep was en dat het ‘brandde’ als teken van hoop. Het ‘vuur’ werd in overleg met de gemeente en de brandweer verzorgd door een bedrijf dat gespecialiseerd is in nepvuren.

Het paasvuur was een initiatief van de parochie Odulphus van Brabant. Vanwege het coronavirus kunnen er geen kerkdiensten worden gehouden. Als „hoopvol licht en een troostende boodschap” werd besloten om zaterdag tussen 20.00 en 22.00 uur een virtueel paasvuur te laten branden op de kerktoren van de basiliek aan de Markt in Oirschot.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Neppaasvuur Oirschot eerder gestopt vanwege vele brandmeldingen
Sluiten