Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 27 apr 2020 / 06:40 uur

Minister wil proef met bezoek aan verpleeghuizen

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid wil vanaf 11 mei proefbezoek toestaan in een klein aantal verpleeghuizen. Dat zegt de bewindsman in een interview met het Nederlands Dagblad.

Bezoek aan verpleeghuizen is al weken verboden om te voorkomen dat kwetsbare bewoners besmet raken met het coronavirus. Het kabinet besloot vorige week nog om die maatregel te verlengen. Premier Mark Rutte zei toen al wel dat deskundigen zouden gaan kijken of en wanneer enige versoepeling mogelijk zou zijn.

„Ik ben nu bezig met een voorstel voor de bezoekregeling, waarover ik op maandag 4 mei advies wil vragen aan het Outbreak Management Team”, zegt De Jonge. Een woordvoerder van het ministerie kon geen nadere details geven omdat het plan zich nog „in de denkfase” bevindt.

Eén bezoeker per bewoner

Volgens De Jonge kan versoepeling alleen bij een verpleeghuis waar geen besmettingen zijn. „Dat is een belangrijke voorwaarde, omdat je dan weet dat die locatie in staat is strikt de hygiënemaatregelen na te leven.” Het aantal bezoekers zal vermoedelijk in eerste instantie beperkt moeten blijven tot één per bewoner.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Minister wil proef met bezoek aan verpleeghuizen
Sluiten