Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 5 apr 2020 / 06:14 uur

‘Mexicanen overlijden aan coronavirus door slecht dieet’

Decennia van slechte eetgewoontes in Mexico hebben de bevolking opgezadeld met een epidemie van gezondheidsproblemen als obesitas, die hen kwetsbaarder maken voor het coronavirus. Dat zei de Mexicaanse ondersecretaris van Gezondheid Hugo López-Gatell zaterdag op een persconferentie.

In Mexico zijn tot dusver 1890 coronapatiënten bekend en 79 doden als gevolg van het virus. „Deze mensen hadden jammer genoeg chronische ziekten of waren ouder", zei López-Gatell.

Lage voedingskwaliteit

De ondersecretaris ziet een onderliggende oorzaak voor dit alles. „Dit is het resultaat van minstens vier decennia van slechte voeding, een dieet dat is gecreëerd door producten met een lage voedingskwaliteit en zeer veel calorieën, met name in bewerkte voedingsmiddelen."

Volgens de overheidsfunctionaris heeft Mexico een van ’s werelds hoogste diabetes- en obesitascijfers. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zei eerder dat diabetespatiënten tot de risicogroep behoren die ernstig ziek kan worden door het coronavirus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Mexicanen overlijden aan coronavirus door slecht dieet’
Sluiten