Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 23 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Mercedes van 1 miljoen staat meer dan 40 jaar in schuur

Toen een familie in de Verenigde Staten de erfenis van een overleden familielid bestudeerde, ontdekten ze een schuur met daarin een Mercedes-Benz 300 SL Roadster uit 1960. De auto had slechts 23 duizend kilometer op de teller en had al meer dan 40 jaar niet meer gereden. 

Nadat een man uit het Midwesten van de VS ergens in de vroege jaren zeventig een rondje reed in de auto van zijn broer, was hij op slag verliefd op het voertuig. Later, in 1976, slaagde hij erin ook een exemplaar te kopen: een SL Roadster die al twaalf jaar uit productie was. De man parkeerde de auto uiteindelijk in een schuur in Indiana en keek er nooit meer naar om. Waarom hij dat deed, is onduidelijk.

Na het overlijden van de eigenaar werd de auto verkocht aan Gullwing Motor Cars, een verkoper die gespecialiseerd is in de verkoop van oldtimers. De dealer ontdekte dat de auto de zeldzame kleur blauwgrijs heeft, maar door de tand des tijds is de auto nu zilverkleurig.

Miljoen euro

Toch is de auto nog steeds zeer waardevol: er zijn in totaal maar 1.458 exemplaren van deze auto gebouwd, slechts 249 ervan komen uit het modeljaar 1960. Tel daar de lage kilometerstand bij op en je hebt een meer dan uniek exemplaar te pakken. Het prijskaartje bedraagt dan ook 1.095.000 dollar, oftewel 1.014.000 miljoen euro.

Mercedes van 1 miljoen staat 40 jaar lang in schuur
De auto is meer dan een miljoen euro waard. | Foto: Gullwing Motor Cars
Mercedes van 1 miljoen staat 40 jaar lang in schuur
De auto is meer dan een miljoen euro waard. | Foto: Gullwing Motor Cars

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Mercedes van 1 miljoen staat meer dan 40 jaar in schuur
Sluiten