Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 12 apr 2020 / 20:44 uur

Meer financiële problemen onder studenten door coronacrisis

Bij de studentenvakbond LSvB zijn al ruim 1300 meldingen binnengekomen van studenten die in financiële problemen zijn gekomen door de coronacrisis. Dat zegt LSvB-voorzitter Alex Tess Rutten zondagavond in het programma Reporter Radio.

En „dat is nog maar het topje van ijsberg", zegt Rutten. Volgens de Landelijke Studentenvakbond (LSvB) is het verlies van bijbaantjes als gevolg van de coronacrisis de belangrijkste reden voor de financiële nood. „Door het leenstelsel zijn studenten afhankelijker van bijbanen. Een bijbaan zorgt bij studenten gemiddeld voor 43 procent van hun inkomen", zegt Rutten.

Geen gegarandeerd inkomen

Ruim twee weken geleden waren er nog zo’n vijfhonderd hulpverzoeken ontvangen op een speciaal meldpunt voor studenten die de dupe zijn geworden. LSVb liet toen al weten dat werkgevers weinig genegen zijn om studenten en andere flexkrachten aan het werk te houden of hun inkomen te garanderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meer financiële problemen onder studenten door coronacrisis
Sluiten