Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 13 apr 2020 / 10:12 uur

Lockdown in Spanje versoepeld, politie deelt mondkapjes uit

De strenge lockdownmaatregelen in Spanje zijn sinds vandaag een beetje versoepeld. De politie deelde op stations mondkapjes uit aan mensen die weer naar hun werk gaan.

In het Zuid-Europese land gaan sommige fabrieken weer open. Daar kunnen medewerkers niet vanuit huis werken. Voor de meeste Spanjaarden is het einde van de lockdown nog niet in zicht. Zij moeten verplicht thuisblijven om verspreiding van het virus te voorkomen.

Geen grote drukte

De versoepeling van de maatregelen leidde in Madrid niet direct tot grote drukte. Er waren weinig forenzen te zien bij de hoofdingang van het grote treinstation Atocha in de hoofdstad. Ook was er weinig verkeer op de weg.

Personeel beschermen

Een van de bedrijven die de deuren weer opent, het industriële concern Nicolas Correa, zegt extra maatregelen te nemen om het personeel te beschermen. Medewerkers krijgen de beschikking over beschermende uitrusting.

Foto: ANP
Foto: ANP

Maatregelen tot 26 april

De lockdown in Spanje is vorige maand afgekondigd. De crisismaatregelen blijven in elk geval tot 26 april van kracht. In het land zijn tot dusver ruim 17.000 patiënten overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

De autoriteiten maakten maandag melding van het laagste aantal nieuwe coronagevallen sinds 20 maart. Inmiddels is bij 169.496 mensen in het land vastgesteld dat ze besmet zijn met het virus, 3477 meer dan een dag eerder. Het aantal sterfgevallen door de uitbraak steeg met 517 naar 17.489.

Foto: ANP
Foto: ANP
Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lockdown in Spanje versoepeld, politie deelt mondkapjes uit
Sluiten