Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 3 apr 2020 / 13:14 uur

‘Lek bij RIVM en overheid maakte gevaarlijke nepmails mogelijk’

Door een lek bij het RIVM en de Rijksoverheid was het voor cybercriminelen mogelijk om uit naam van deze organisaties gevaarlijke e-mails te versturen.

Dat meldt RTL Nieuws. Deze e-mails waren niet van echt te onderscheiden.

RTL Nieuws ontdekte de kwetsbaarheid in de e-mailserver van het RIVM en de Rijksoverheid en meldde dit bij de twee organisaties. Binnen een paar uur was het lek verholpen. RTL Nieuws heeft gewacht met publicatie totdat criminelen het lek niet meer konden misbruiken.

Door de kwetsbaarheid was het mogelijk om uit naam van het RIVM of de Rijksoverheid e-mails te sturen die niet van echt te onderscheiden zijn. De afzender van een e-mail was bijvoorbeeld noreply@rijksoverheid.nl of informatie@rivm.nl. Ook de spamfilters van grote e-maildiensten hielden de e-mail niet tegen: hij kwam gewoon in je inbox terecht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Lek bij RIVM en overheid maakte gevaarlijke nepmails mogelijk’
Sluiten