Iris Hermans
Iris Hermans | LinkedIn Nieuws 6 apr 2020 / 16:37 uur

Kuzu voelt zich genaaid: ‘Broedermoord op zijn pijnlijkst’

Tunahan Kuzu is boos en de hele wereld mag dat weten. In een post op zijn openbare Facebook-profiel haalt hij hard uit naar „oude kameraad en strijdmakker" Selçuk Öztürk.  

„Hoofdrolspelers in deze politieke klucht zijn Öztürk en ikzelf. Inmiddels ouwe kameraden, strijdmakkers en oprichters van DENK. Samen hebben wij een politieke partij uit het niets opgebouwd en parlementaire geschiedenis geschreven. Naaide uitgerekend Öztürk mij een oor aan?" Een van de alinea’s uit het zéér uitgebreide Facebookbericht van Kuzu, dat hij maandagmiddag plaatste.

Onthullend

De voormalige partijleider van DENK kondigde 21 maart aan uit de politiek te stappen. Maar niet om de impact die zijn politieke werk had op zijn privéleven, zoals Kuzu zelf verklaarde, maar een buitenechtelijke relatie met een partijgenote bleek de echte reden. En om helemaal precies te zijn het grensoverschrijdend gedrag dat Kuzu na het verbreken ervan zou hebben vertoond tegenover de vrouw en waarvan hij nu wordt beschuldigd, zo wordt beschreven in het onthullende artikel artikel van HP/De Tijd dat vorige week werd gepubliceerd en waar Öztürk aan meewerkte.

Öztürk zou, na maanden van spanningen tussen de oprichters van DENK, de buitenechtelijke affaire van Kuzu in 2018 hebben opgerakeld om hem „ten val te brengen", schrijft Kuzu nu. „In het artikel wordt duidelijk wat ik eigenlijk al vermoedde, namelijk dat Öztürk bewust deze zaak zelf heeft opgerakeld om mij ten val te brengen. Ik was niet alleen van slag door de beschuldiging van grensoverschrijdend gedrag, maar nog meer dat de man die ik al die tijd mijn broer had genoemd, hieraan had meegewerkt. Broedermoord op zijn pijnlijkst."

En dat terwijl hij er altijd heel anders in stond, volgens hemzelf. „Altijd ben ik voor hem opgekomen en heb ik hem beschermd."

Matennaaierij

In de post op Facebook schrijft hij verder dat „de leden een oordeel mogen vellen over deze kwestie" op de ledenvergadering in juni. „Daarbij zal ik aanwezig zijn om mijn kant van het verhaal te vertellen en de leden ervan te overtuigen dat matennaaierij geen kernwaarde van DENK is."

Tot slot nog een woord van dank. „Ik wil iedereen die de afgelopen week mij berichten heeft gestuurd om me een hart onder de riem te steken, bedanken. De vele steunbetuigingen ondanks deze publiciteit raken mij diep in het hart. In het bijzonder veel lof voor mijn vrouw en mijn familie die zich sterk hebben gehouden. Tegen alle mensen die zich solidair hebben getoond met mij in mijn moeilijkste week van mijn leven zeg ik wat Nietzsche heel mooi heeft gezegd: “alles wat mij niet doodt, maakt mij sterker!”

Wordt vervolgd…

Gepostet von Tunahan Kuzu am Sonntag, 5. April 2020

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kuzu voelt zich genaaid: ‘Broedermoord op zijn pijnlijkst’
Sluiten