Vincent Smit
Vincent Smit Nieuws 13 apr 2020 / 15:06 uur

Kunstenaar tovert zorgmedewerkers om tot superhelden

De echte superhelden zijn al onder ons. Dat is de boodschap van de Britse kunstenaar Howard Lee. Hij maakte een schetsboek waarin de identiteit van superhelden als Spiderman en Captain America bekend wordt gemaakt. 

View this post on Instagram

Tag a frontline superhero 💪💪💪 We can never give enough thanks to the essential workers of 2020. Link in bio for full feature on YT #drawing #flipbook #art #spiderman #superman #frontline #nhs #corona #healthcare #realism #worldofartists #worldofpencils #art_collective #arts_gallery #arts_help

A post shared by Howard Lee (@howard__lee) on

Lee riep zijn volgers op om zoveel mogelijk superhelden te taggen in het bericht. Dat is goed gelukt, mensen taggen elkaar massaal. De kunstenaar deelt al sinds 2015 zijn werk op Instagram. Tegen Buzzfeed geeft Lee aan dat hij de laatste tijd erg geïnspireerd is door het coronavirus.

Frontlinie

Lee: „Dit werk laat zien hoeveel respect we allemaal hebben voor hen die aan de frontlinie staan. Zij nemen de risico’s om onze maatschappij te laten draaien." Zijn filmpjes zijn volgens de kunstenaar erg arbeidsintensief om te maken. Een boekje kost hem ongeveer vijf dagen.

De Engelsman krijgt de afgelopen dagen veel positieve feedback in zijn mailbox. Er was een mailtje wat er voor hem uitsprong. „Een ambulancemedewerker nam contact met mij op. Ze herkende zichzelf als de persoon wiens foto ik gebruikt heb om de video te maken. Dat was erg speciaal."

Naast Amerikaanse karakters heeft Lee ook een video gemaakt over een typisch Britse superheld: James Bond.

View this post on Instagram

So long Coronavirus, @007 is here… In Flip Book form 🔫 If you're suffering from the pandemic instead of watching a new movie with your friends, this book is for you. Stay strong💪Link in bio for full feature on YT #drawing #flipbook #art #007 #jamesbond #realism #worldofartists #worldofpencils #art_collective #arts_gallery #artfido #arts_help Music: Bent by Odonis Odonis

A post shared by Howard Lee (@howard__lee) on

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kunstenaar tovert zorgmedewerkers om tot superhelden
Sluiten