Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 21 apr 2020 / 07:09 uur

Koningsdag toch sociaal dankzij speciaal platform

De Koninklijke Bond van Oranjevereniging heeft een speciale website gemaakt voor het vieren van Koningsdag in eigen huis. Vanwege het coronavirus zijn alle festiviteiten voor het vieren van de verjaardag van koning afgelast.

Op Koningsdagthuis.nl kan iedereen volgens de bond online samenkomen om het oranjegevoel van Koningsdag ook nu te beleven. Het idee is dat iedereen deelt hoe zij Koningsdag 2020 thuis vieren.

Viool op de markt

Speel je altijd viool op de markt? Doe dat dit jaar vanuit huis en plaats er een filmpje van op Koningsdagthuis.nl,” roept voorzitter Pieter Verhoeve op. Naast optredens is er op het platform ook ruimte voor spelletjes en muziek. Burgemeesters kunnen mensen online in het zonnetje zetten of een toespraak houden. Alle Nederlanders kunnen deze activiteiten digitaal bijwonen.

De verjaardag van de koning is ieder jaar weer een dag waar veel Nederlanders naar uitkijken”, stelt Verhoeve. Het is een unieke dag die ons op veel manieren samenbrengt, in vreugde en verdriet. Ook dit jaar. Alleen beleven we Koningsdag dit jaar samen online op Koningsdagthuis.nl.”

Woensdagmiddag

Wie nu naar de website gaat, krijgt nog een soort testbeeld. Vanaf woensdag 22 april om 12.00 uur gaat het platform echt online kan iedereen zijn of haar materiaal uploaden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Koningsdag toch sociaal dankzij speciaal platform
Sluiten