Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 23 apr 2020 / 14:30 uur

Koning Willem-Alexander mét baard op postzegels

Foto’s zijn er al voldoende van koning Willem-Alexander met baard, maar postzegels.. Dat is een nieuwe. Voor het eerst sinds de koning openlijk een baard draagt, verschijnen er postzegels met zijn nieuwe uiterlijk. 

In Nederland zijn die helaas niet te krijgen: ze verschijnen namelijk voor het Caribische deel van Nederland, kondigde postbedrijf FXDC Post donderdag aan. De postzegels verschijnen op Koningsdag op Bonaire, Saba en Sint-Eustatius.

Naast postzegels met een bebaarde koning, zijn er ook zegels met de beeltenis van koningin Máxima. Zonder baard welteverstaan.

Prachtige baard

Koning Willem-Alexander draagt sinds vorige zomer een baard, iets wat op behoorlijk wat media-aandacht kon rekenen. Eind augustus verscheen hij voor het eerst met gezichtsbeharing bij een officiële gelegenheid. Bij de troonrede in september ging de aandacht niet naar de welbekende hoedjes, maar naar de prachtige baard van de koning.

In oktober zei de koning dat de veelbesproken baard blijft. Een uiterste houdbaarheidsdatum was er niet. „Hij blijft tot hij eraf is."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Koning Willem-Alexander mét baard op postzegels
Sluiten