Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 15 apr 2020 / 18:55 uur

Kinderen krijgen te eten uit huwelijkspot van prins Harry en Meghan

Prins Harry en zijn Meghan doneren ‘huwelijksgeld’ aan het goede doel.

De tv-registratie van het huwelijk tussen prins Harry en zijn vrouw Meghan uit 2018 levert een goed doel in Groot-Brittannië na bijna twee jaar nog een aardig centje op. HELLO! Magazine meldt woensdag namelijk dat de hertog en hertogin van Sussex 90.000 pond aan inkomsten van de uitzending aan Feeding Britain doneren.

Een recent gesprek met de aartsbisschop van Canterbury heeft Harry en Meghan ertoe gezet om geld te doneren aan Feeding Britain, een organisatie die zich inzet om ervoor te zorgen dat niemand in Groot-Brittannië honger hoeft te lijden. „Ze waren onder de indruk van wat Feeding Britain doet om mensen te steunen tijdens de coronacrisis", laat een woordvoerder van het stel weten.

De donatie heeft voor Harry en Meghan ook een persoonlijk tintje. „Ze hebben in het bijzonder warme herinneringen van hun bezoek aan de lokale supermarkt in Birkenhead, met name aan alle medewerkers die anderen hielpen. Ze zijn blij dat het geld aan zo’n goede instantie gedoneerd kan worden."

Omdat de scholen in Groot-Brittannië voorlopig gesloten moeten blijven in verband met het coronavirus, missen veel kinderen de maaltijden die zij iedere dag op school nuttigen. De directeur van Feeding Britain, Andrew Forsey, is daarom verheugd met de gulle gift van Harry en Meghan. „We zijn ontzettend dankbaar voor deze fantastische steun die er voor zal zorgen dat wij ons werk kunnen blijven doen tot de scholen weer opengaan. Tot die tijd zullen we tienduizenden kinderen iedere dag van ontbijt, lunch en avondeten blijven voorzien."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kinderen krijgen te eten uit huwelijkspot van prins Harry en Meghan
Sluiten