Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 23 apr 2020 / 09:27 uur

‘Kabinet wil basisscholen voor zomer weer helemaal open’

Het kabinet wil dat basisschoolleerlingen in juni weer de hele week naar school gaan, net als voor de coronacrisis. Als de eerste weken van de heropening zonder problemen verlopen, zal dat gebeuren. Dat zeggen bronnen tegen de NOS.

Door nog voor de zomervakantie terug te schakelen naar gewone schooldagen kan de achterstand die kinderen oplopen beperkt blijven.

Dinsdag werd bekend dat de basisscholen vanaf 11 mei weer open mogen. Het RIVM acht het openen van de scholen veilig genoeg, omdat kinderen een relatief kleine rol spelen in de verspreiding van het virus. Per dag mag maximaal de helft van de leerlingen op school zijn. Voor het speciaal onderwijs geldt die beperking niet, daar mogen ze tegelijk met alle leerlingen starten.

Afstand

Het voortgezet onderwijs gaat hoogstwaarschijnlijk 2 juni van start, mits er in de tussentijd geen uitbraken van het virus zijn op scholen. Daar moeten leerlingen 1,5 meter afstand tot elkaar houden.

De datum waarop de scholen weer terugschakelen naar reguliere lesdagen is nog niet zeker. Dat zou mogelijk al kunnen op 2 juni (1 juni is Tweede Pinksterdag). In dat geval kunnen scholen, afhankelijk van de vakantieregio, nog vier tot zes weken les op de ‘oude manier’ geven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Kabinet wil basisscholen voor zomer weer helemaal open’
Sluiten