Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 10 apr 2020 / 16:48 uur

‘Kabinet werkt aan versoepeling coronamaatregelen’

Het kabinet werkt aan voorbereidingen om de coronamaatregelen na 28 april geleidelijk te versoepelen. De meeste urgentie krijgen het onderwijs en de kinderopvang.

Alle ministeries moeten protocollen opstellen over hoe sectoren ‘geleidelijk geopend kunnen worden’. Dat staat in een verslag van het overleg van topambtenaren in handen van de politieke redactie van RTL Nieuws.

Scholen en kinderopvang

„Er wordt gewerkt aan flexibilisering van maatregelen", is te lezen. Die maatregelen zullen dan voor advies worden voorgelegd aan de medische experts die verenigd zijn in het Outbreak Management Team (OMT).

Scholen en kinderopvang krijgen de hoogste prioriteit en hebben de meeste urgentie, staat in het verslag. Daarna is het ‘goed denkbaar’ dat restaurants, bioscopen en sportscholen geleidelijk geopend kunnen worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Kabinet werkt aan versoepeling coronamaatregelen’
Sluiten