Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 8 apr 2020 / 13:24 uur

Johnson op de intensive care, maar in een goed humeur

De door het coronavirus gevelde Britse premier Boris Johnson reageert op de behandeling die hij krijgt op de intensivecareafdeling. Dat heeft zijn woordvoerder woensdag verklaard. Hij meldde er niet bij wat die reactie inhoudt.

De situatie van Johnson, die momenteel vervangen wordt door de minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab, is woensdag niet veel veranderd. Hij krijgt zuurstof toegediend, ademt zelfstandig en ligt niet aan een beademingsapparaat.

Goed contact

Johnson is goed gehumeurd maar werkt niet op zijn ziekbed, aldus zijn zegsman. „Hij is in staat contact te hebben met diegene die hij nodig heeft. Hij volgt het advies van zijn artsen altijd."

De Britse premier werd zondag naar het ziekenhuis gebracht omdat hij hardnekkige klachten hield als gevolg van de infectie met het coronavirus. Maandagavond verplaatste het Londense ziekenhuis hem naar de intensiveceareafdeling omdat zijn toestand plotseling verslechterde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Johnson op de intensive care, maar in een goed humeur
Sluiten