Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 5 apr 2020 / 18:24 uur

India brandt negen minuten kaarsen om coronavirus

In India zijn zondagavond miljoenen mensen op de stoep of het balkon gaan staan met kaarsen of andere lichtjes. De mensen die naar buiten kwamen, deden hun lichten in huis massaal uit.

Daarmee gaven zij gehoor aan de oproep van de Indiase premier Narendra Modi om „de duisternis van de coronacrisis te trotseren".

Negen minuten

Modi, die eerder besloot heel India op slot te doen vanwege het virus, riep mensen op zondagavond om 21.00 uur voor negen minuten naar buiten te komen. Velen gaven daar gehoor aan, vooral in de steden Mumbai en New Delhi. Anderen toonden solidariteit aan landgenoten door op trommels te slaan, vuurwerk af te steken of slogans te zingen.

https://twitter.com/Sleepytinker___/status/1246829409836793858

Kritiek

Veel mensen in India prezen de lichtactie, maar op sociale media klonk ook kritiek. „Alleen een hersendood land viert een pandemie met lichten, terwijl miljoenen mensen geen werk hebben of hongerig zijn en dus vrezen voor de dood", schreef iemand op Twitter.

India telt in totaal zo’n 1,3 miljard inwoners. In het land zijn vooralsnog meer dan 3500 mensen besmet geraakt. Zeker 83 stierven aan de gevolgen. De Indiase autoriteiten zijn bang dat als het virus zich door het land blijft verspreiden, het gezondheidssysteem in elkaar klapt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
India brandt negen minuten kaarsen om coronavirus
Sluiten