Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 26 apr 2020 / 09:02 uur

In ‘coronastad’ Wuhan géén besmette mensen meer in ziekenhuis

De bedden zijn leeg, de grote schoonmaak kan beginnen.

De Chinese stad Wuhan, waar de wereldwijde pandemie van het nieuwe coronavirus begon, heeft geen besmette mensen meer in zijn ziekenhuizen. Dat heeft een gezondheidsfunctionaris zondag tegen verslaggevers gezegd.

„Het laatste nieuws is dat tegen 26 april het aantal coronaviruspatiënten in Wuhan op nul staat, dankzij de gezamenlijke inspanningen van Wuhan en medisch personeel uit het hele land", zei de woordvoerder van de nationale gezondheidscommissie tijdens een briefing.

Onder controle

De stad telde 46.452 gevallen, 56 procent van het nationale totaal. In Wuhan zijn 3869 mensen overleden, 84 procent van het totaal aantal coronadoden in China.

Het coronavirus stak eind december de kop op in Wuhan. Inmiddels is het virus in China onder controle, is het over de hele wereld verspreid en zijn de Verenigde Staten het zwaarst getroffen land. Wereldwijd zijn er nu ruim 203.000 doden en zijn er bijna 837.800 mensen weer hersteld, van de 2.924.265 besmettingen, meldt Worldometers.

Reageer op artikel:
In ‘coronastad’ Wuhan géén besmette mensen meer in ziekenhuis
Sluiten