Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 10 apr 2020 / 18:32 uur

Honderden Duitse christenen vieren samen Pasen in auto

Honderden christenen in Düsseldorf hebben vrijdag samen, en toch geheel volgens de coronaregels, Goede Vrijdag gevierd.

De gelovigen kwamen in de Duitse plaats met hun auto’s samen op een parkeerplaats en volgden een speciale mis vanachter de voorruit, waardoor de verplichte afstandsregels werden nageleefd. Tijdens de drive-in-bijeenkomst werd onder meer gebeden en gezongen.

Niet alleen

„Natuurlijk was het eerst een triest gevoel, want ik had graag in de kerk willen zijn", zei de pastoor. "Maar met deze autodienst willen we toch een gemeenschap creëren. Als mensen vanuit hun auto samen bidden en zingen, geeft dat het teken dat zij niet alleen zijn".

De christenen hadden online een kaartje gekocht voor de paasdienst. De tickets konden door dichte autoruiten worden gescand.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Honderden Duitse christenen vieren samen Pasen in auto
Sluiten