Erik Jonk
Erik Jonk Nieuws 6 apr 2020

Grote kans op natte paasdagen

De week voor Pasen verloopt over het algemeen droog met veel zon, maar juist tijdens het Paasweekend neemt de kans op buien toe.

We zitten met z’n allen door thuis werken en online lessen veel binnen, maar bij een frisse neus kun je hele werkweek rekenen op temperaturen van 17 tot 23 graden. Tijdens de Paasdagen wordt het gemiddeld een graad of 16 en zacht voor de tijd van het jaar (gebruikelijk is het half april 11 tot 14 graden), meldt Weeronline.nl. Goede Vrijdag schijnt de zon flink. Er is hooguit wat sluierbewolking zichtbaar en het blijft droog.

Grote kans op natte paasdagen
Paaseieren kun je maar beter binnen verstoppen. | Foto: ANP / Rob Engelaar

Maar…

Het weerbeeld ziet er in het Paasweekend echter anders uit. Er is een mix van zon, wolken en buien. Vooral op Eerste Paasdag is er een grote kans op buien. Op Tweede Paasdag kan nog een bui voorkomen, maar zien we ook weer vaker de zon. De Paasbrunch zal veelal binnen worden genuttigd. Dit bericht zal een zegen zijn voor overheden, handhavers en werknemers in de zorg die blijven hameren – in de strijd tegen het coronavirus – om vooral thuis te blijven. Voor eigen gezondheid, de gezondheid van anderen en voor de druk op de zorg. Al ging het het afgelopen weekend over het algemeen goed, het Paasweekend is een volgend moment om er juist op uit te trekken. Premier Mark Rutte vroeg eerder Duitsers en Belgen al om ons land tijdens de feestdagen vooral te mijden.

Ook wij moeten tijdens de Paasdagen zoveel mogelijk binnenblijven en zullen in en rond het huis naar eieren moeten zoeken. Met de kans op buien wordt het ons wellicht wat makkelijker gemaakte om thuis te blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Grote kans op natte paasdagen
Sluiten