Metro
Metro Nieuws 29 apr 2020 / 14:36 uur

Groot succes: tulpen via Tikkie op oorlogsmonument naar keuze

Nederlanders zijn gek op bloemen en Nederlanders zijn gek op bloemen weggeven, zeker wanneer het slechts een paar tikkies op het touchscreen kost (en 4,50 euro) en het voor een goed doel is.

De doneeractie ‘Bloemen voor 4 mei’ van betaaldienst Tikkie samen met het Nationaal Comité 4 en 5 mei is een succes, laat voorzitter Gerdi Verbeet van het comité woensdag weten. Er zijn in een dag tijd al meer dan 4500 bossen tulpen besteld om op 4 mei oorlogsslachtoffers te herdenken.

Bloemen voor 4 mei!

Op 4 mei herdenken we dit jaar vanuit huis. Om toch bloemen te kunnen leggen bij oorlogsmonumenten zijn we in samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei en Seavents een initiatief gestart 🌷 Doe je mee? Open dan de Tikkie app 📱

Gepostet von Tikkie am Montag, 27. April 2020

Kind kan de was doen

Via betaal-app Tikkie kunnen particulieren en bedrijven voor 4,50 euro een bosje tulpen bestellen. De bloemen worden op Dodenherdenking neergelegd bij een oorlogsmonument naar keuze: in heel Nederland zijn 75 monumenten uitgekozen voor de actie. De opbrengst van de actie gaat naar de biologische sierteeltsector, die door de coronacrisis grotendeels stilligt.

Ereveld

Nu de bloemenactie zo aanslaat, is besloten om ook het Nationaal Ereveld in Loenen (Gelderland) bij de actie te betrekken. Een deel van de bestelde tulpen wordt maandag gelegd op de bijna vierduizend graven van Nederlandse oorlogsslachtoffers. In Loenen rusten burgers en militairen die in de Tweede Wereldoorlog, maar ook bij missies daarna om het leven zijn gekomen. Minister Hugo de Jonge van Welzijn legt maandagmiddag een krans op het ereveld tijdens een besloten herdenking.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Groot succes: tulpen via Tikkie op oorlogsmonument naar keuze
Sluiten