Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 apr 2020 / 11:32 uur

Griekse vluchtelingenkampen krijgen 181 wooncontainers

Griekenland krijgt van Oostenrijk containers om vluchtelingen en migranten op de eilanden in onder te brengen.

De Griekse autoriteiten heeft via het EU-systeem voor civiele bescherming om onder meer accommodatie gevraagd in verband met de verspreiding van het coronavirus, Oostenrijk besloot daarop 181 containers aan te bieden.

Een deel van deze containers zal worden uitgerust met toiletten en douches. Athene heeft andere landen ook gevraagd om medische goederen als rolstoelen en beademings- en röntgenapparatuur.

Noodplan

Bijna 40.000 asielzoekers verblijven momenteel op de overbevolkte kampen op de eilanden. Athene werkt samen met de Europese Commissie aan een noodplan dat moet voorkomen dat zij slachtoffer worden van een uitbraak van het virus.

Zondag richtte een brand grote schade aan in een groot opvangkamp op het eiland Chios waar onlusten waren uitgebroken na de dood van een zieke asielzoeker uit Irak. Zij was volgens het ziekenhuis op het eiland niet besmet met het coronavirus. Tenten, wooncontainers en andere faciliteiten gingen in vlammen op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Griekse vluchtelingenkampen krijgen 181 wooncontainers
Sluiten