Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 13 apr 2020 / 19:00 uur

Frankrijk tot 11 mei in lockdown

Frankrijk blijft nog tot 11 mei op slot om de coronacrisis onder controle te krijgen. Dat heeft president Emannuel Macron maandagavond in een tv-toespraak gezegd tegen de Franse bevolking.

De speech van Macron begon iets na 20.00 uur om de Fransen de gelegenheid te geven te applaudisseren voor het personeel in de gezondheidszorg. In Frankrijk zijn inmiddels meer dan 14.000 mensen overleden aan het coronavirus.

Extra maatregelen

Macron kondigde extra maatregelen aan om bedrijven en werknemers, die te lijden hebben door de lockdown, te steunen. Er wordt ook gewerkt aan een specifiek hulpplan voor sectoren als toerisme, hotels, horeca en cultuur. Macron gaf toe dat Frankrijk onvoldoende voorbereid was op de gevolgen van de uitbraak van het longvirus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Frankrijk tot 11 mei in lockdown
Sluiten