Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 1 apr 2020

Flink wat landen sluiten zich aan bij songfestivalalternatief

Omdat tot teleurstelling van velen ook het Eurovisiesongfestival is afgelast, staat er een alternatief op het programma: Eurovision: Europe Shine A Light. Woensdag werd bekend dat een flink aantal landen hebben toegezegd om mee te doen. 

Dit Nederlandse programma wordt gemaakt als alternatief, omdat het Eurovisiesongfestival vanwege het coronavirus niet door kan gaan. Zo’n veertien landen, ruim een derde van alle deelnemers, gaan de show live vertonen.

Uitvoerend producent Sietse Bakker liet dat woensdag weten in het televisieprogramma M. Het Nederlandse team is zogezegd druk bezig met de voorbereidingen. „We zijn pas net bekomen van de schok dat het festival niet doorgaat.”

Veel steun

Bakker vervolgt dat er nog allerlei dingen moeten gebeuren om het een en ander af te wikkelen en tegelijkertijd moet er werk worden gemaakt van het nieuwe programma. „We krijgen ontzettend veel steun. Dat is mooi om te zien, maar we hebben echt nog een lange weg te gaan om dit in de steigers te zetten voor 16 mei.”

De liveshow wordt vanuit Nederland gepresenteerd door Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit. Tijdens de twee uur durende uitzending is onder meer aandacht voor de 41 artiesten die dit jaar in Rotterdam zouden meedoen aan het liedjesfestijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Flink wat landen sluiten zich aan bij songfestivalalternatief
Sluiten