Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 apr 2020 / 04:44 uur

Eerste mondkapjes vanuit China aangekomen in Nederland

Honderdduizenden mondmaskers en tienduizenden isolatiejassen en veiligheidsbrillen zijn vanuit China aangekomen op Schiphol. Deze middelen moeten hulpverleners beschermen tegen het coronavirus.

Het is de eerste vracht van een veel grotere partij. Deze week moet er in principe iedere dag een soortgelijke lading arriveren.

Dagelijkse vluchten

De vrachtvlucht uit Shanghai is de eerste van een luchtbrug tussen China en Nederland die KLM heeft geopend. Voor de dagelijkse vluchten heeft de luchtvaartmaatschappij voor even de Boeing 747 weer in bedrijf genomen.

Minister Martin van Rijn (Medische Zorg) verwacht deze week ongeveer 6 miljoen mondmaskers die voor de verpleging van coronapatiënten kunnen worden gebruikt.

Ziekenhuizen en verpleeghuizen

De maskers en andere beschermingsmiddelen zijn centraal ingekocht en gaan naar de plaatsen waar de nood het hoogst is. De eerste weken van de corona-uitbraak kregen vooral ziekenhuizen voorrang, maar nu gaan er meer naar verpleeghuizen.

De vraag naar mondkapjes is zo groot, dat de afgelopen tijd meermaals bestellingen op het allerlaatste moment werden afgezegd. Maar van dit contract zegt Van Rijns ministerie zeker te zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste mondkapjes vanuit China aangekomen in Nederland
Sluiten