Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 1 apr 2020 / 09:04 uur

Eerste corona-ademapparaten Demcon eind april verwacht

In de week van 20 april zal het Nederlandse bedrijf Demcon de eerste 50 beademingsapparaten leveren. Dat meldt minster Hugo de Jonge van Volksgezondheid.

De intensivecareafdelingen van de ziekenhuizen zien door de coronacrisis een toename van het aantal patiënten. Daardoor dreigt een tekort aan beademingsapparaten, terwijl deze wel nodig zijn voor sommige coronapatiënten.

Het kabinet heeft verschillende bedrijven opdracht gegeven beademingsapparatuur te leveren. Nederland heeft inmiddels 2000 beademingstoestellen besteld. Bij het Nederlandse bedrijf Demcon 500 stuks, bij het Duitse Dräger ook 500 en bij gezondheidstechnologiebedrijf Philips 1000 apparaten. Afgelopen zaterdag zijn de eerste 100 Philips-apparaten binnengekomen.

Samenwerking met ziekenhuizen

De eerste modellen van Demcon worden op dit moment getest. „Als alles goed gaat" wordt de eerste productie in de week van 20 april verwacht. Het is nog niet duidelijk wanneer de volgende leveringen van Demcon verwacht worden. Maar dat gebeurt zo snel mogelijk, laat een woordvoerder weten.

Ook „andere kansrijke initiatieven" voor op de verpleegkunde- en intensivecareafdelingen worden getest in samenwerking met ziekenhuizen. Afhankelijk daarvan kan de productie van beademingsapparatuur wellicht worden vergroot.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste corona-ademapparaten Demcon eind april verwacht
Sluiten