Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 6 apr 2020

Duitsland nam bijna 200 coronapatiënten over van andere EU-landen

Duitsland heeft sinds het begin van de coronacrisis 198 ernstig zieke patiënten overgenomen van andere EU-lidstaten. Het gaat om 130 patiënten uit Frankrijk, 44 uit Italië en 24 uit Nederland, zegt een woordvoerder van het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Duitsland heeft in vergelijking met andere EU-lidstaten relatief veel bedden op de intensive care beschikbaar. Daarom worden ook patiënten opgenomen uit andere landen in de EU, waarin vooral Italië en Spanje zwaar zijn getroffen door de pandemie. Italië heeft wereldwijd het hoogste dodental gemeld.

Voorlopig geen plannen

De woordvoerder van het Duitse ministerie zegt dat er momenteel geen plannen zijn om meer patiënten uit Italië te halen. Hij benadrukte wel dat de Duitse deelstaten bereid zijn nogmaals bij te springen als dat nodig is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Duitsland nam bijna 200 coronapatiënten over van andere EU-landen
Sluiten