Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 28 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Duitse artsen protesteren in hun blootje tegen tekorten

Iedereen protesteert op z’n eigen manier, en in Duitsland doen huisartsen dat in hun blootje. Of in elk geval bíjna, met de stethoscoop om. 

Duitse huisartsen zijn vanwege de coronacrisis begonnen aan een opvallend onlineprotest. Ze gaan uit de kleren om aandacht te vragen voor tekorten aan beschermingsmiddelen, zoals mondkapjes en handschoenen.

Hun hashtag is #blankebedenken, wat vrij vertaald ‘blote problemen’ betekent en wereldwijd door veel media wordt opgepakt. Veel Twitteraars staan achter de actie en noemen het „vollkommen berechtigt.”

Stethoscoop

De artsen delen hun blootfoto’s op een protestsite. Een van de artsen houdt een bordje omhoog met het opschrift ‘Ik heb geleerd wonden te naaien, waarom moet ik nu ook leren om maskers te naaien?’.

De campagnevoerders schrijven dat ze beschermende middelen nodig hebben om hun patiënten veilig te kunnen behandelen. „Als het weinige dat we hebben op is, zien we er zo uit. Het naakt is een symbool van hoe kwetsbaar we zijn zonder bescherming.” Op hun website kun je steun betuigen door de petitie te ondertekenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.