Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 5 apr 2020 / 11:24 uur

Drukte valt opnieuw mee, alleen toeloop bij Drielandenpunt

Net zoals op zaterdag lijken de mensen zich redelijk te houden aan het binnen te blijven. Alleen naar het Drielandenpunt in Vaals zijn er tot nu toe extra toegangswegen afgesloten.

De gemeente meldt dat er in de ochtend al een toeloop richting het gebied ontstond. „Om te voorkomen dat te veel mensen het mooie weer aangrijpen om een wandeling te maken rond het Drielandenpunt is besloten de weg ernaartoe per direct te sluiten. Deze drukte kan er namelijk voor zorgen dat er geen veilige afstand van elkaar gehouden wordt", zegt de gemeente.

Vijlenerbos

Ook de toegangswegen naar andere populaire wandelgebieden, zoals het Vijlenerbos, worden afgesloten als hier veel mensen naartoe blijken te gaan, waarschuwt Vaals. „Bij deze doen we dan ook nogmaals het dringende verzoek om zoveel mogelijk thuis te blijven."

Toch valt het over het algemeen behoorlijk mee met de drukte, zo laat Natuurmonumenten weten. Staatsbosbeheer komt later op de dag nog met een statement.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Drukte valt opnieuw mee, alleen toeloop bij Drielandenpunt
Sluiten