Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 26 apr 2020 / 13:27 uur

Drukker op straat: #blijfthuis wordt meer #jadoeiikganaarbuiten

Ook zondag is het op verschillende plekken in het land weer druk. De gemeenten Tilburg en Urk en de burgemeester van Den Bosch roepen inwoners op thuis te blijven.

In Tilburg is het zondag volgens de gemeente net als de dag ervoor weer druk in de binnenstad. „Daarom de dringende oproep om alleen naar de binnenstad te komen voor een noodzakelijke boodschap. Doe dit alleen en niet met het hele gezin. Blijf thuis", aldus de gemeente. Velen houden zich niet aan de oproep en wagen zich aan een #jadoeiikganaarbuiten.

Blijf thuis!

Burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch doet die oproep ook. „De zon is verleidelijk, maar toch: blijf thuis! Het wordt op verschillende plekken in de gemeente te druk", twittert hij. Het gaat volgens hem zowel om de binnenstad als om de woonboulevard in zijn gemeente. „We moeten dit met elkaar doen voor ons aller gezondheid", aldus Mikkers.

De gemeente Urk meldt zondagmiddag op Twitter dat er te veel mensen naar buiten gaan. „Houd vol! Dat betekent: blijf thuis!" Wie een frisse neus wil halen, krijgt het advies alleen of met zijn tweeën een ommetje in de buurt te maken of van het mooie weer in de eigen tuin te genieten. „Vermijd plekken waar je veel mensen tegenkomt!"

Drukker op straat: #blijfthuis wordt meer #jadoeiikganaarbuiten
Van de veerboot naar Texel kwamen dit weekend meer auto's af dan voorgaande weekenden. | Foto: ANP / Pieter Stam de Jonge

Lege schappen toeristensupermarkt

Op Texel zijn veel meer mensen dan voorgaande weekenden, meldt het Noordhollands Dagblad. Winkelstraatjes in Den Burg laten een druk beeld zien. De toeristensupermarkt van De Koog heeft lege schappen.

Het Veiligheidsberaad, dat wordt gevormd door de voorzitters van de 25 veiligheidsregio’s in het land, meldde zaterdag al het beeld te hebben dat het weer drukker begint te worden op straat. Mensen blijven minder binnen, ze gaan naar winkels, maken ommetjes en zijn in de openbare ruimte. Maar degenen die naar buiten gaan, zouden zich zich over het algemeen goed aan de 1,5 meter afstand houden. „Eigenlijk lijken we al een beetje op weg naar de 1,5 metersamenleving", zei een woordvoerster van het Veiligheidsberaad zaterdag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Drukker op straat: #blijfthuis wordt meer #jadoeiikganaarbuiten
Sluiten