Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 15 apr 2020

(Dringend) advies voor Belgen en Duitsers: draag mondkap/Mundschutz

Merkel en Wilmès delen dezelfde mondkapmening.

In België, waar de maatregelen in elk geval tot en met drie mei worden verlengd, was het mondkapje het gesprek van de vergadering. „Het dragen van stoffen mondmaskers zal een belangrijke rol gaan spelen bij de overgang naar een normale situatie", zei premier Sophie Wilmès na afloop van een vergadering met de Nationale Veiligheidsraad en de leiders van de deelregeringen. Het dragen van mondkapjes ter bescherming tegen het coronavirus wordt aanbevolen voor inwoners van België in situaties waar geen 1,5 meter afstand kan worden gegarandeerd of waar veel mensen zijn.  Maar dan moeten er wel voldoende zijn. Het land gaat dan ook de productie van mondkapjes opvoeren, vertelde ze.

De alledaagse mondkapjes zijn volgens de Belgische gezondheidsexperts die de regering adviseren vooral bedoeld om anderen tegen besmetting te beschermen.

Mundschutz

Voor Duitsers geldt nu een „dringende aanbeveling" om mondkapjes te dragen in het lokale openbaar vervoer en in de detailhandel.

Ook gelden de strenge coronamaatregelen nog in elk geval tot en met 3 mei. „Pas daarna zijn enkele versoepelingen mogelijk, zoals op scholen en door opening van kleine winkels”, zei bondskanselier Angela Merkel woensdagavond op een persconferentie na overleg met de deelstaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
(Dringend) advies voor Belgen en Duitsers: draag mondkap/Mundschutz
Sluiten