Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 13 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Dodental door corona stijgt met 86, 147 nieuwe ziekenhuisopnamen

Het aantal Nederlanders van wie vaststaat dat ze door het coronavirus zijn overleden, is gestegen naar 2823. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft de afgelopen dag 86 nieuwe meldingen over sterfgevallen gekregen van de GGD’en in het land.

Zondag, een dag eerder, werden 94 nieuwe gevallen gemeld. Het aantal Nederlanders van wie vaststaat dat ze door het coronavirus zijn overleden, is gestegen naar 2823. Het RIVM heeft de afgelopen dag 86 nieuwe meldingen over sterfgevallen gekregen van de GGD’en in het land.

  • Totaal bevestigde gevallen: 26.551
  • Aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 8729
  • Toename aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten: +147 (zondag: +196)
  • Totaal bevestigde sterfgevallen: 2823
  • Toename bevestigde sterfgevallen: +86 (zondag: +94)

Cijfers lopen soms achter

Deze cijfers brengen de uitbraak van Covid-19 niet volledig in kaart. Soms wordt een sterfgeval door het nieuwe coronavirus pas na enkele dagen gemeld aan het RIVM. Ook zijn volgens de onderzoekers in werkelijkheid meer mensen besmet met het nieuwe coronavirus dan hier gemeld.

Niet iedereen die misschien is besmet, wordt ook getest. Dat wordt vooral gedaan bij mensen die in het ziekenhuis worden opgenomen en bij zorgverleners.

Minder dan zondag

De cijfers willen dus niet zeggen dat in de afgelopen 24 uur 86 mensen zijn overleden. Mensen die aan het coronavirus overlijden zonder dat ze daar positief op zijn getest, ontbreken in de statistieken.

Het RIVM heeft 147 nieuwe meldingen over ziekenhuisopnamen doorgekregen, 56 minder dan zondag, maar ook deze cijfers zijn niet altijd actueel. Sinds het begin van de uitbraak zijn 8729 mensen opgenomen. Het totaal aantal vastgestelde besmettingen steeg afgelopen etmaal met 964 naar 26.551.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.