Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 29 apr 2020 / 11:59 uur

Dodental coronavirus stijgt met 145

Het officiële dodental door het coronavirus is gestegen tot 4711. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft in de afgelopen 24 uur 145 sterfgevallen doorgekregen. Het aantal ziekenhuisopnames is met 76 toegenomen.

Het aantal meldingen is hoger dan dinsdag, toen het RIVM ‘slechts’ 48 sterfgevallen meldde. Het verschil kan voortkomen uit het feit dat het weekend een dag langer duurde door Koningsdag. In weekenden worden steevast minder sterfgevallen doorgegeven dan doordeweeks. De dalende lijn zet nog wel steeds door.

Werkelijke aantal hoger

In de officiële registratie staan alleen mensen die voor hun overlijden positief zijn getest op het virus. Het werkelijke aantal overledenen is waarschijnlijk beduidend hoger. Ook worden sterfgevallen vaak een of meerdere dagen later doorgegeven door de GGD’en.

Dit zijn de belangrijkste cijfers op een rijtje:

  • Totaal bevestigde gevallen: 38.802
  • Aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 10.685
  • Toename aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten: +76 (dinsdag: +88)
  • Totaal bevestigde sterfgevallen: 4711
  • Toename bevestigde sterfgevallen: +145 (dinsdag: +48)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dodental coronavirus stijgt met 145
Sluiten