Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 6 apr 2020 / 11:51 uur

Dodental coronavirus stijgt met 101 naar 1867

Het aantal mensen dat in de afgelopen 24 uur in Nederland is overleden aan het coronavirus is gestegen met 101, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het dodental staat op 1867. Het aantal patiënten op de intensive care is met 24 gestegen naar 1409.

Uit cijfers van de GGD blijkt dat er 260 nieuwe ziekenhuisopnamen zijn sinds zondag. Toen waren dat er 253, zaterdag nog 336. Het totaal aantal mensen dat in Nederland in het ziekenhuis is opgenomen (geweest) is 7135.

Zondag werden er 115 nieuwe sterfgevallen gemeld, een dag eerder waren dat er 164. In Nederland hebben er 18.803 mensen positief getest op corona.

Het aantal meldingen mag niet gelijkgesteld worden aan het aantal overledenen in de laatste 24 uur. Sterfgevallen worden vaak pas een of meerdere dagen later door de GGD doorgegeven aan het RIVM. Mensen die aan het virus overlijden zonder dat ze daar positief op zijn getest, ontbreken helemaal in de statistieken.

Intensive care

De toename van het aantal patiënten met het coronavirus op de intensivecareafdelingen was maandag opnieuw relatief laag volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) is „optimistischer dan vorige week", zei hij. „We zijn in control", aldus Kuipers. Hij waarschuwde tegelijkertijd voor al te veel optimisme. „De piek is nog niet bereikt." Het is dan ook te vroeg om maatregelen te versoepelen, oordeelt Kuipers.

Wereldwijd

Wereldwijd zijn meer dan 70.000 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus, zegt persbureau AFP op grond van statistieken van overheden en de Wereldgezondheidsorganisatie.

De meeste slachtoffers zijn gemeld door Europese landen. Het gaat in totaal om 50,215 sterfgevallen. Italië heeft wereldwijd het hoogste dodental gemeld. Daar overleden 15.877 patiënten met het virus. Daarna volgen Spanje (13.055), de Verenigde Staten (9648) en Frankrijk (8078).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Dodental coronavirus stijgt met 101 naar 1867
Sluiten