Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 28 apr 2020 / 11:33 uur

Demonstratie ‘voor de vrijheid’ op het Binnenhof

Op het Plein bij het Haagse Binnenhof is dinsdagmiddag korte tijd gedemonstreerd. De demonstranten willen dat de ‘intellectuele lockdown’ stopt.

Er deden volgens de politie tussen de 100 en 200 mensen aan mee. De bijeenkomst viel vanzelf weer uiteen, maar de burgemeester had ook al ingestemd met het door de politie laten beëindigen van de manifestatie, omdat er meer dan dertig mensen bijeen waren en er niet genoeg onderlinge afstand werd gehouden.

‘Economie kapotgemaakt’

Volgens oproepen die op Facebook circuleren, is de demonstratie een roep om vrijheid en een protest tegen onder meer 5G-masten, inperking van bewegingsvrijheid en privacy en tegen de „kapotgemaakte" economie.

Het is niet duidelijk wie heeft opgeroepen tot de manifestatie. In het pamflet stond dat iedereen zich moet houden aan de anderhalve meter afstand en een oproep voor den demonstratie zonder geweld.

De gemeente heeft maandag na de oproepen op Facebook geprobeerd in contact te komen met de organisatoren, maar het bleef onduidelijk wie dat zijn. Een woordvoerster: „De gemeente mag beperkingen opleggen aan zo’n demonstratie en dan in overleg met de organisatie afspraken maken. Maar dat overleg was niet mogelijk en daarom is dit een onrechtmatige samenkomst."

Op social media wordt soms wat lacherig op de actie gereageerd.

https://twitter.com/jurbinvhooff/status/1255087438151778305

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Demonstratie ‘voor de vrijheid’ op het Binnenhof
Sluiten