Metro
Metro Nieuws 29 apr 2020 / 07:49 uur

Coronapatiënt ontvangt bedreigingen van buren: ‘Pleeg zelfmoord’

Na een verblijf van twee dagen in het ziekenhuis hoefde een 36-jarige vrouw uit Frankrijk niet te rekenen op medeleven van haar buren. Die maakten duidelijk dat ze niet happig waren op haar terugkeer en maken haar sindsdien het leven zuur. Dat meldt de Franse krant Le Télégramme.

De jonge vrouw, gehandicapt na een medisch ongeval, woont samen met haar partner in sociale huisvesting. Eind maart ervoer ze milde symptomen van Covid-19 en werd ze twee weken in isolatie geplaatst. Artsen zeiden dat ze een chronische luchtweginfectie had, mogelijk veroorzaakt door het coronavirus.

Astronauten

De vrouw verbleef begin april twee dagen in het ziekenhuis van Vannes (Bretagne) voordat ze naar huis mocht. Haar buren waren aanwezig toen de ambulance haar kwam ophalen. „Alle buren zijn hiervan op de hoogte, aangezien ik thuis werd verzorgd door verpleegkundigen verkleed als astronauten”, zei de vrouw.

Een paar dagen na haar terugkeer uit het ziekenhuis ontdekte ze een poster in haar appartementencomplex. „Aangezien we als goede buren leven, vragen we mensen die Covid-19 vermoeden of hebben, geen deurkrukken en relingen aan te raken." Omdat de vrouw gehandicapt is, kan ze moeilijk aan deze aanbeveling voldoen.

‘Slaap niet meer’

Sindsdien ontvangt de jonge vrouw bijna dagelijks beledigende woorden onder haar deurmat. ‘Moordenaar’, ‘Pleeg zelfmoord’ en ‘Ga weg’ werd op haar voordeur geklad. De vrouw wordt ook gefotografeerd door haar buren wanneer ze haar huis verlaat om voor controles naar het ziekenhuis te gaan.

De jonge vrouw klaagde bij de politie die daarna een bezoek bracht aan de buren. Maar dat had duidelijk niet het gewenste effect. De vrouw vond een kras op haar auto in de vorm van een strop. „Ik slaap ’s nachts niet meer."

Reageer op artikel:
Coronapatiënt ontvangt bedreigingen van buren: ‘Pleeg zelfmoord’
Sluiten