Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 5 apr 2020 / 19:24 uur

Coronadoden in Frankrijk en Italië gedaald

Eerder op de zondag werd al bekend dat het aantal coronadoden in België en Spanje is gedaald. Dat is nu ook het geval voor Frankrijk en Italië.

Het aantal gemelde doden in Frankrijk als gevolg van het coronavirus is zondag voor de tweede dag op rij gedaald. De autoriteiten meldden 357 nieuwe sterfgevallen.

Zaterdag ging het nog om een stijging van 441 doden, terwijl dat er vrijdag nog 588 waren. In Frankrijk stierven vooralsnog 8078 mensen door het coronavirus. Meer dan 90.000 raakten besmet.

Laagste in twee weken tijd

In Italië is het laagste aantal nieuwe coronadoden gemeld in twee weken tijd. In 24 uur werden 525 sterfgevallen geregistreerd, aldus de autoriteiten. Zaterdag ging het nog om 681 nieuwe doden. In totaal zijn in Italië nu 15.887 mensen gestorven aan de gevolgen van het coronavirus. Nergens ter wereld waren het er zoveel.

„Dit is goed nieuws, maar onze waakzaamheid mag niet verslappen", zei regeringsfunctionaris Angelo Borrelli. Dat er in Italië op een dag relatief zo weinig doden werden gemeld, was voor het laatst op 19 maart. Toen werden 427 nieuwe sterfgevallen bekendgemaakt.

Niet-kritische patiënten ook gedaald

Ook werd zondag bekend dat het aantal niet-kritische coronapatiënten in Italiaanse ziekenhuizen voor het eerst was gedaald, van 29.010 patiënten zaterdag naar 28.949 op zondag. Ook het aantal mensen dat wel kritiek ligt, zakte voor de tweede dag op rij: van 3994 op zaterdag naar 3977 een dag later.

Bijna 130.000 personen raakten tot nu toe besmet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Coronadoden in Frankrijk en Italië gedaald
Sluiten