Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Nieuws 14 apr 2020 / 09:07 uur

Corona-vragenuur voor kids op Facebook

Een viroloog en een kinderpsycholoog beantwoorden woensdag live op Facebook prangende vragen die kinderen hebben over de coronacrisis.

Waarom moet ik zoveel thuisblijven? Waarom mag ik opa en oma geen knuffel geven? Waarom moet ik telkens mijn handen wassen? Kinderen die op zulke coronavragen een antwoord willen, kunnen deze woensdag om 14.00 uur live op Facebook stellen.

Het vragenuurtje aan wetenschappers is een initiatief van de Nationale Wetenschapsagenda. Viroloog Annemiek van der Eijk van het Erasmus MC en kinderpsycholoog Anke Klein van de Universiteit Leiden beantwoorden de vragen van de jeugd.

Duidelijke uitleg

„Als je klaar bent met al je schoolopdrachten en je wilt even naar buiten, dan kan dat. Maar spelen met dertig kinderen is niet handig.” Dat zou een antwoord kunnen zijn, zegt Van der Eijk. „Ik leg graag duidelijk uit waarom. En waarom het belangrijk is afstand te houden. En hoe het coronavirus eruit ziet.”

Corona-vragenuur voor kids op Facebook
Afbeelding: Nationale Wetenschapsagenda

Kinderen kunnen met hun ouders vooraf al vragen insturen, maar ze ook live stellen uiteraard. Vooraf insturen gaat via de eventpagina van de livesessie en mag ook als video van maximaal 15 seconden.

Mini-campagne

Het online vragenuur maakt deel uit van een mini-campagne, specifiek gericht op kinderen tussen ongeveer 8 en 14 jaar. Voor hen is de huidige situatie waarmee zij worden geconfronteerd vaak lastig uit te leggen.

De Nationale Wetenschapsagenda heeft voor de campagne in vier korte online animaties uitgelegd hoe het virus precies in elkaar steekt, hoe immuniteit werkt, waarom er in Nederland maatregelen zijn ingevoerd en wat kinderen zelf kunnen doen om verdere verspreiding te voorkomen.

De Facebookpagina voor het vragenuurtje vind je woensdag om 14.00 uur hier.

Reageer op artikel:
Corona-vragenuur voor kids op Facebook
Sluiten