Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 25 apr 2020 / 19:59 uur

Bouwvakker doet bommelding op ‘slechte dag’ om niet te hoeven werken

Een slechte dag hebben. Of je nu rijk of arm bent, groot of klein, het overkomt je nu eenmaal eens in de zoveel tijd. Alleen de meesten van ons gaan er anders mee om dan Richard Hamilton. 

De 36-jarige bouwvakker uit de Amerikaanse staat Florida had helemaal geen zin om op zijn werk te blijven, maar hij vond het niet handig om zich ziek te melden. Daarop besloot hij een andere truc uit te halen en het alarmnummer te bellen.

Waterzuiveringsinstallatie

Toen hij de centrale te pakken had, deed hij al dreigend een bommelding, zo weet Palm Beach Post. Er zou een bom liggen ergens in de waterzuiveringsinstallatie, waar Hamilton en enkele van zijn collega’s op dat moment aan het werk waren.

De politie kwam met grof geschut aan zetten. De explosievenopruimingsdienst rukte uit en ook kwamen er bomhonden en drones mee naar de werkplaats. Uiteraard werd er geen bom gevonden bij de valse melding.

Telefoon kwijt

Helaas voor Hamilton had de politie weinig tijd nodig om de valse melding naar hem te herleiden. Hij probeerde de agenten nog wijs te maken dat hij zijn telefoon verloren had, maar uiteindelijk had dat geen zin en gaf hij toe een slechte dag te hebben en geen zin om te werken.

Hamilton werd opgepakt en kan waarschijnlijk een zware straf tegemoet zien. Hij heeft inmiddels volledig bekend en er zal binnenkort een zitting zijn over zijn straf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bouwvakker doet bommelding op ‘slechte dag’ om niet te hoeven werken
Sluiten