Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 6 apr 2020 / 19:49 uur

Boris Johnson opgenomen op intensive care

Britse premier Boris Johnson ligt sinds maandagavond op de ic.

Premier Boris Johnson werd op op advies van zijn arts zondagavond al in het St. Thomas’ Hospital in Londen opgenomen, nadat hij last had van aanhoudende corona-klachten. In de loop van maandagmiddag is de toestand van de premier verslechterd en is hij overgeplaatst naar de intensive care van het ziekenhuis, blijkt uit een verklaring van Downing Street. Engelse media zeggen dat hij bij bewustzijn is en niet aan de beademing ligt. Wel zou hij zuurstof toegediend hebben gekregen.

Eerder op maandag zei de woordvoerder van Johnson dat de premier nog wel even in het ziekenhuis zou blijven. „Hij moet steeds hoesten en heeft koorts."

Russische staatsmedia meldden maandagmiddag dat de premier werd beademd, maar dat deed de zegsman meteen af „als opzettelijk misleidende informatie".

Johnson maakte eind vorige maand bekend dat hij positief had getest op het coronavirus. Hij ging aanvankelijk in thuisisolatie, maar moest zondag alsnog worden opgenomen. Minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab is gevraagd de 55-jarige premier tijdelijk te vervangen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Boris Johnson opgenomen op intensive care
Sluiten