Vincent Smit
Vincent Smit Nieuws 13 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Biden krijgt steun uit broodnodige hoek

De afgelopen maanden voerden ze een titanenstrijd waarbij zij gezamenlijk als laatste overbleven: Joe Biden en Bernie Sanders. Onlangs gooide Sanders de handdoek voor de kandidatuur voor het Amerikaanse presidentschap in de ring. Maandag liet hij zijn aanhangers weten zich bij het kamp van Biden aan te sluiten. 

Het afhaken van Sanders een week eerder maakte het pad vrij voor Joe Biden om in het najaar de strijd aan te gaan met zittend president Donald Trump.

Signaal

Senator Biden en voormalige vicepresident Biden liggen qua politieke standpunten ver van elkaar. Juist daarom is de endorsment erg belangrijk voor Biden. Daarmee geeft Sanders een signaal af dat hij ondanks de politieke verschillen achter de kandidatuur van Biden staat. Met de steun van de linkse senator hoopt Biden om de linkse flank van de Democratische partij in zijn zak te krijgen.

Biden wordt pas daadwerkelijk gekozen na het partijcongres van de Democraten, komende zomer. Sanders en Biden kondigden het nieuws over de endorsment samen aan via een videoverbinding op het internet.  „We hebben jou nodig in het Witte Huis en ik ga er alles aan doen dat te laten gebeuren”, aldus de linkse Sanders.

De voorverkiezingen in de Verenigde Staten lopen dit jaar net even anders dan in voorgaande jaren. Door het coronavirus mogen er geen grote bijeenkomsten gehouden worden, op die bijeenkomsten proberen kandidaten doorgaans zoveel mogelijk mensen te overtuigen om op hun te stemmen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.