Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 7 apr 2020 / 11:37 uur

Artsen in opleiding in Tokio testen positief op corona na feest

Een van de meest prestigieuze ziekenhuizen van Japan verontschuldigde zich voor een „onvergeeflijke blunder" nadat veertig artsen in opleiding op een feest waren geweest en achttien van hen daarna positief hadden getest op het coronavirus.

Het Keio Universiteits Ziekenhuis zei dat een arts in opleiding vorige week positief testte op het virus en dat na tests op nog eens 98 anderen er zeventien ook positief werden bevonden.

„Wat er gebeurde was een onvergeeflijke blunder bij een deel van onze artsen in opleiding", zei ziekenhuisdirecteur Yuko Kitagawa in een verklaring. „Ze misten het zelfbewustzijn dat nodig is om dokter te worden."

Oproepen

Ondanks oproepen van de gouverneur van Tokio, Yuriko Koike, om in de weekenden thuis te blijven en af ​​te zien van avondbijeenkomsten, is het leven in de Japanse hoofdstad grotendeels gewoon doorgegaan tijdens de uitbraak van het coronavirus.

Het ziekenhuis zei dat het feest plaatsvond op 26 maart, een dag na Koike’s eerste oproep tot terughoudendheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Artsen in opleiding in Tokio testen positief op corona na feest
Sluiten