Loren Snel
Loren Snel Nieuws 18 apr 2020 / 12:40 uur

App-makers strijden live tegen corona

Vandaag is de tweedaagse ‘appathon’ begonnen die het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) organiseert om een app te vinden die de verspreiding van het coronavirus helpt tegengaan.

De ‘appathon’ die zaterdag en zondag wordt georganiseerd, is online te volgen via het YouTube-kanaal van het ministerie van Volksgezondheid. Het ministerie zegt het advies van het publiek mee te willen nemen in de beoordeling van de apps. Even na 10.20 uur op zaterdag waren ruim 4400 mensen naar de presentatie aan het kijken.

Nachtwerk

Na de feedback op de presentaties die zaterdag worden gehouden, zal de dag worden afgesloten met nieuwe presentaties. De app-ontwikkelaars zullen in de nacht door moeten werken om zondag met verbeteringen te komen. Op zondagmiddag wordt het evenement afgesloten met einddemonstraties van de teams. Later in de week moet duidelijk worden hoe de apps er precies uit gaan zien.

Kritiek van experts

De ‘appathon’ vindt plaats ondanks de kritiek van een aantal IT-experts op de zeven corona-apps die het ministerie uit honderden geselecteerd heeft om mee te dingen. De experts vinden dat de apps niet zouden mogen meedingen omdat ze eerder uitdrukkelijk zijn afgekeurd door meerdere deskundigenteams.

Dat sommigen apps door meerdere van de ingezette expertgroepen zijn afgewezen, kan kloppen, zegt het ministerie. Toch is iedere app dat de finale heeft gehaald is door minstens één team voldoende bevonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
App-makers strijden live tegen corona
Sluiten