Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 13 apr 2020 / 08:24 uur

Alcoholverkoop op Sint Maarten aan banden gelegd

Op Sint Maarten is de verkoop van alcohol tijdelijk stilgelegd om te voorkomen dat er meer huiselijk geweld plaatsvindt. Dat heeft minister-president Silveria Jacobs zondagavond aangekondigd.

Op het eiland geldt een lockdown vanwege de corona-crisis, dat betekent dat de bevolking de hele dag thuis zit. Volgens haar is er de afgelopen dagen sprake van een flinke toename van meldingen van huiselijk geweld op het eiland en daarbij is vaak alcohol in het spel.

Jacobs zegt met de maatregel iedereen op het eiland te willen beschermen, in het bijzonder kinderen. Personen die gewend zijn dagelijks alcohol te drinken, raadde ze aan een andere hobby te zoeken.

Huiselijk geweld neemt toe

Over de hele wereld nemen gevallen van huiselijk geweld toe. De secretaris-generaal van de Verenigde Naties Guterres liet een week geleden weten zich zorgen te maken en riep lande op in actie te komen. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft 1 op de 3 vrouwen wereldwijd met fysiek of seksueel geweld te maken.

Door de quarantaine komen slachtoffers vast te zitten met de daders, wat kan zorgen voor vaker een onveilige situatie. Hulpdiensten zijn druk en kunnen daardoor niet altijd hulp bieden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Alcoholverkoop op Sint Maarten aan banden gelegd
Sluiten