Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 17 apr 2020 / 19:56 uur

Afrika mist meer dan 44 miljard dollar in strijd tegen coronacrisis

Om de coronacrisis aan te pakken, missen Afrikaanse landen bij elkaar een bedrag van zeker dan 44 miljard dollar. Internationale steun is hard en snel nodig, zegt het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Volgens IMF-directeur Kristalina Georgieva zijn er in het continent onder meer onvoldoende middelen op het gebied van gezondheidszorg om de strijd met de pandemie aan te gaan. Alles bij elkaar is volgens haar zeker 114 miljard dollar nodig om in de dringende begrotingsbehoeften te voorzien.

Mobilizing with Africa

Na de reeds toegezegde internationale steun is er volgens Georgieva nog altijd sprake van een tekort voor Afrikaanse landen van zeker 44 miljard dollar, vertelde ze op conferentie Mobilizing with Africa, die plaatsvond tijdens de voorjaarsvergaderingen van de Wereldbank en het IMF.

Volgens het IMF en de Wereldbank is dit jaar tot nu toe 57 miljard dollar aan leningen en subsidies voor Afrika vrijgemaakt. Dat geld kan ook worden gebruikt om het herstel van het continent te ondersteunen. Het IMF en de Wereldbank zijn voor een groot deel van dat bedrag verantwoordelijk. De instanties maakten ieder 18 miljard dollar vrij voor eerstelijnsgezondheidsdiensten om de armen en kwetsbaren te helpen en de economieën te ondersteunen te midden van de ergste economische neergang sinds de jaren dertig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Afrika mist meer dan 44 miljard dollar in strijd tegen coronacrisis
Sluiten