Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 25 apr 2020 / 14:39 uur

Aantal mensen dat op ic ligt daalt wederom

Het aantal coronapatiënten dat op de intensive care verblijft, bedraagt 959. Dat zijn er vier minder dan vrijdag. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Vrijdag zakte het aantal op de ic voor het eerst onder de 1000.

Voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg: „De afname van vandaag is gering, maar valt binnen de normale schommelingen. We hebben geen reden om aan te nemen dat de geleidelijke daling geheel tot stilstand komt. Het geringe verschil met gisteren wordt mogelijk deels verklaard doordat de ontslagen van de ic in het weekend wat later op de dag plaatsvinden dan doordeweeks."

Terugplaatsingen

Van de Nederlandse Covid-patiënten op de ic liggen er 922 in Nederland, hetzelfde aantal als vrijdag. En 37 in Duitsland, vier minder dan vrijdag door terugplaatsingen. Het LCPS hoopt dat het aantal coronapatiënten op de intensive care in de komende twee weken gestaag verder daalt richting de 500.

Ook liggen er 385 mensen met andere aandoeningen (non-Covid) op de ic’s. Eerder al zei Kuipers dat dat betekent dat de andere zorg ook weer op gang komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Aantal mensen dat op ic ligt daalt wederom
Sluiten