Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 5 apr 2020 / 12:19 uur

Aantal gemelde nieuwe doden in Nederland neemt af tot 115

Het officiële dodental door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 1766. In de afgelopen 24 uur heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 115 sterfgevallen doorgekregen. Een dag eerder waren dit er nog 164.

Ook het aantal nieuwe meldingen over ziekenhuisopnamen is met 253 lager dan zaterdag, toen hierover 336 meldingen binnenkwamen. Het aantal positieve testen nam met 1224 toe tot 17.851.

Het aantal meldingen is niet gelijk aan het aantal overledenen in de laatste 24 uur. Sterfgevallen worden vaak pas een of meerdere dagen later door de GGD doorgegeven aan het RIVM. Mensen die aan het virus overlijden zonder dat ze daar positief op zijn getest, ontbreken helemaal in de statistieken.

Intensivecareafdelingen

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) geeft later op de middag een update over de situatie op de intensivecareafdelingen, waar de patiënten belanden die er slecht aan toe zijn. Daar lagen zaterdag 1360 patiënten, van wie 17 in Duitsland.

Op zondag of maandag zouden er 2400 bedden beschikbaar moeten zijn. Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg zei daar zaterdag over: „We liggen nog altijd op schema met het aantal beschikbare bedden en we zien op dit moment het aantal opnames minder snel stijgen. We hopen dat dit zo doorzet." Donderdag is voor het laatst een concreet cijfers van het aantal beschikbare ic-bedden genoemd: 2100.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aantal gemelde nieuwe doden in Nederland neemt af tot 115
Sluiten