Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 apr 2020 / 16:21 uur

Aantal coronadoden in New York stijgt met 478

Het aantal coronadoden in de staat New York is in 24 uur tijd opgelopen met 478, iets minder dan de dag ervoor en de geringste toename in meer dan twee weken. Dat heeft gouverneur Andrew Cuomo maandag bekendgemaakt.

Het totaal aantal sterfgevallen in de zwaarst door het virus getroffen Amerikaanse staat kwam daarmee op 18.776. Dat is inclusief de ruim 3700 inwoners die in de stad New York vrijwel zeker zijn overleden door corona maar niet zijn getest. Het aantal geregistreerde besmettingsgevallen nadert de 250.000.

Cuomo wil meer steun van federale overheid

Cuomo zei in The New York Times te verwachten dat de infectiegraad weer gaat stijgen als het beter weer wordt en de mensen buiten actief worden. Hij beloofde dat de gezondheidsautoriteiten de verspreiding van het virus heel zorgvuldig zullen volgen totdat er een medicijn of vaccin is. Cuomo riep de federale overheid op meer steun te verlenen.

Reageer op artikel:
Aantal coronadoden in New York stijgt met 478
Sluiten